Miercuri, 2024-05-08, 11:24 AMPrincipala | Inregistrare | Login

Menul site-ului

Forma intrarii

Cautare

Mini-chat

200

Prietenii site-ului

STIATI CA? - RomanianFarmer
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Cautare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: maryfrumushik25, Darky, marius15  
RomanianFarmer » OffTopic » Divertisment » STIATI CA? (curiozitati din lumea larga!!!)
STIATI CA?
maryfrumushik25Data: Joi, 2011-01-06, 1:25 AM | Mesaj # 1
Private
Grup: Moderators
Mesaje: 18
Reputaţie: 0
Status: Offline
*Camilele au trei randuri de pleoape care le protejeaza ochii de nisipul din desert. Insa aceste pleoape, care au rol de protectie, le impiedica in acelasi timp sa vada clar obiectele aflate in fata lor.

*Saliva cainelui contine un antiseptic natural care favorizeaza inchiderea rapida a ranilor, distrugand anumite bacterii care afecteaza oamenii, insa in plus contine si alte bacterii, diferite de ale noastre, care pot produce infectii grave persoanelor cu un sistem imunitar slabit.

*Cu exceptia serpilor de mare, toate speciile de sarpe din lume sunt comestibile. Cei mai multi confunda carnea de sarpe cu carnea de pui, atunci cand o mananca.

*Dinozaurii si oamenii au convietuit doar in filme si in carti de fictiune. In realitate, dinozaurii au disparut brusc, acum aproximativ 65 de milioane de ani, in timp ce cele mai vechi fosile ale unor precursori ai rasei umane nu sunt mai vechi de cateva milioane de ani.
Cauzele disparitiei dinozaurilor nu sunt clare, dar se crede ca ei ar fi disparut de pe Pamant datorita unui cumul de factori: incalzirea brusca a climei, impactul Pamantului cu meteoriti, cutremure si eruptii vulcanice, imputinarea sau chiar lipsa hranei.
Probabil ca speciile de dinozauri care au supravietuit acelei perioade critice, au scazut mult in dimensiune si s-au adaptat la noul mediul, transformandu-se, asa cum se crede ca este cazul unor specii de dinozaur de tip teropode, care s-ar fi adaptat si transformat in unele dintre speciile de pasari pe care le putem vedea astazi.

*Un urs polar isi poate mirosi hrana chiar si de la 32 de kilometri distanta.

*Nevăstuica femelă moare dacă intră în călduri şi nu îşi găseşte perechea.

*Pisica pescar - Animal raspandit in India, Sri Lanka, in toata Burma, peninsula Thai si Indonezia. Pisica pescar cantareste pana la 13 kg (29 lb) si creste pana la aproape 1 m in lungime. Prinde pestele cu labele de pe marginea apei, sau se scufunda in apa pentru a prinde pestele cu falcile. Mai vaneaza si caprioare tinere si porci salbatici mici.

*Femela leu se ocupa cu vanatoarea in peste 90% din cazuri, in timp ce masculul leu prefera sa doarma sau sa se odihneasca.

*Girafa adulta poate sa-si curete urechile cu limba sa lunga de jumatate de metru (~53 centimetri).

*O vacă se poate îmbăta dacă mănâncă prea multe mere.

*Pielea hipopotamului are o grosime de 6,5 cm care îl apăra împotriva celor mai multe arme de vânătoare. Acest animal fuge mai repede decât omul, deşi cântăreşte în jur de 4 tone.

*Albinele, broaştele ţestoase si termitele sunt complet surde.

*Atunci cand o girafa naste, nou-nascutul cade de la 2 metri inaltime fara sa se raneasca.

Cam atat deocamdata!!!


 
maryfrumushik25Data: Joi, 2011-01-06, 1:25 AM | Mesaj # 2
Private
Grup: Moderators
Mesaje: 18
Reputaţie: 0
Status: Offline
*Rosia, castravetele si dovleacul sunt fructe, din punct de vedere botanic, desi sunt considerate legume si sunt consumate ca atare. Au nivelul zaharului mult mai scazut decat restul fructelor.

*Musetelul, hreanul, menta, teiul, sunatoarea, ienuparul, coada-soricelului, patlagina si mesteacanul sunt plante care actioneaza impotriva bacteriilor.

*Cele mai mici seminte din lume sunt cele de orhidee, 1000 de seminte cantarind sub 1 mg.

*In Nicaragua creste planta Phitologica Electrica. Ea are proprietati electro-dinamice, influenta ei magnetica se simte de la distanta de 2,5 m. Daca o atingi, ea produce furnicaturi si amorteala; pasarile si insectele o ocolesc. Proprietatea electro-dinamica nu este constanta: in timp ce noaptea e abia perceptabila, odata cu aparitia luminii, intensitatea ei creste, atingand apogeul in cursul zilei, in jurul orei 14.

*Garofita Pietrei Craiului traieste doar in Romania, pe stancile din Muntii Piatra Craiului.

*Echinaceea este o planta care intareste imunitatea. Remediu miracol, ea este originara din America si a ajuns si in Europa incepand din secolul al XVI-lea. Pentru a beneficia de puterea ei vindecatoare si a inlatura rapid simptomele de raceala si gripa sau infectiile, faceti o cura de cinci zile, fie ca tinctura, obtinuta din radacinile unei plante mai vechi de doi ani, fie sub forma de capsule, 200 mg, o data sau de doua ori pe zi.
Spre deosebire de antibiotice, care distrug direct bacteria, echinaceea actioneaza indirect, anihiland microbul prin cresterea raspunsului imun al corpului, adica a capacitatii sale de lupta si aparare.

*Cafeaua este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet. Ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului. Trebuie consumata cu moderatie.

*Persoanele care consuma usturoi in mod constant prezinta un risc cu doua treimi mai scazut sa raceasca decat ceilalti. Persoanele care consuma mai mult de sase catei de usturoi pe saptamana prezinta un risc mai scazut cu 30% de a face cancer de col sau de stomac.

*S-a dovedit ca persoanele care beau cate cinci cesti de ceai verde zilnic timp isi imbunatatesc sistemul imunitar atat de mult incat produc o cantitate de interferoni mai mare de zece decat cei care nu consuma ceai.
Interferonii sunt o substanta a organismului dotata cu proprietati antivirale, anticanceroase si modulatoare ale functiei imunitare.
Interferonii fac parte din citokine, proteine mici secretate de diferite tipuri de celule, care au o actiune regulatoare si stimulatoare a sistemului imunitar.

*Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate... O cura cu spirulina (capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

*Ceaiul verde este o bautura traditionala in China, tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la "Medical College of Ohio" au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii pe care-i contine, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

*Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sunt mult mai gustoase decat cele culese la amiaza.

Mai revenim cu complectari pe parcurs!!!


 
Dark-LordData: Sâmbătă, 2011-01-08, 6:51 PM | Mesaj # 3
Private
Grup: Users
Mesaje: 2
Reputaţie: 0
Status: Offline
• Stiati ca...

• Majoritatea planetelor din sistemul nostru solar au axa de rotatie aproape perpendiculara pe planul orbitelor. Uranus insa are axa de rotatie aproape paralel cu acesta.
• Pana nu de mult se credea ca Titan este cel mai mare dintre satelitii sistemului solar dar cercetatorii au aratat ca atmosfera lui este mai densa decat s-a crezut, Titan fiind de fapt putin mai mic decat Ganymede?
• Pe Marte exista calote de gheata ce rezista pe tot parcursul anului, situate la ambii poli? De asemenea este posibila existenta ghetii si in interiorul planetei.
• Cel mai inalt munte din Sistemul Solar se gaseste pe Marte? Se numeste Olympus Mons si atinge o inaltime de peste 24 Km.
• Fortele de atractie dintre Pamant si Luna au determinat incetinirea vitezei de rotatie a Lunii si a Pamantului, fenomenul continuand si in zilele noastre? Din aceeasi cauza Luna se departeaza usor de Terra.
• Fenomenul de flux-reflux este datorat fortelor gravitationale dintre Pamant si Luna?
• Topirea rapida a ghetarilor in Alaska poate determina literalmente inaltarea pamantului, generand astfel puternice cutremure?
• Un observator situat la Polul Sud poate furniza fotografii la fel de clare ca telescopul spatial Hubble la doar o fractiune din costurile acestuia?
• Rotatia planetei Venus este oarecum neobisnuita deoarece este foarte lenta (243 zile pamantesti = o zi pe Venus) si in acelasi timp in sens invers fata de cea a celorlalte planete?
• Mercur este a doua planeta ca densitate din sistemul solar dupa Terra. De fapt densitatea terestra se datoreaza in mare parte compresiei gravitationale; daca nu ar fi existat aceasta, Mercur ar fi fost mai dens decat Pamantul?
• Coroana solara se extinde in spatiu pe milioane de km si este vizibila doar in timpul eclipselor, temperaturile atingand aici valori de peste 1.000.000 K?
• Soarele reprezinta 99,86 % din masa intregului sistem solar?
• Pluto este mai mic in diametru decat cativa dintre satelitii din sistemul nostru solar?

 
marius15Data: Miercuri, 2011-01-12, 8:43 AM | Mesaj # 4
Major
Grup: Moderators
Mesaje: 91
Reputaţie: 2
Status: Offline
STIATI CA....

* Oamenii nu isi pot linge coatele.

* Un crocodil nu poate scoate limba.

* Inima unei crevete este " gazduita " in cap.

* Un studiu asupra 200 000 struti, timp de mai bine de 80 ani, nu arata
nici un caz unde s-ar fi vazut vreun strut ascuns cu capul in nisip.

* Porcii nu sunt capabili fizic sa priveasca cerul.

* Mai mult de 50% persoane, din lumea intreaga, n-au dat niciodata si nici
nu au primit vreodata apeluri telefonice.

* Daca stranutati prea tare, va puteti rupe o coasta.

* Daca incercati sa va retineti un stranut, puteti cauza spargerea unei vene
in creier sau in ceafa si sa muriti.

* Daca, din forta, tineti ochii deschisi in timp ce stranutati, ar putea sa
iasa din orbite.

* Sobolanii se inmultesc atat de repede incat in 18 luni, un cuplu de
sobolani poate avea mai mult de un milion de descendenti.

* Bricheta a fost inventata inaintea chibriturilor.

* 35% din cei care se folosesc de anunturile matrimoniale sunt deja
casatoriti.

* In lumea intreaga, 23% din problemele aparatelor xerox sunt cauzate de
catre cei care se aseaza pe aparat pentru a-si fotografia posteriorul.

* Pe durata medie de viata, o persoana care doarme poate inghiti 70 insecte si 10
paianjeni.

* Ca si amprentele digitale, amprenta limbii este diferita la fiecare persoana.

... si ca 75% dintre cei care citesc acest mesaj au incercat sa isi linga coatele. cool

 
marius15Data: Miercuri, 2011-01-19, 10:26 AM | Mesaj # 5
Major
Grup: Moderators
Mesaje: 91
Reputaţie: 2
Status: Offline
- Primele masini Ford aveau motoare Dodge.

- Leonardo Da Vinci a inventat foarfeca.

- Sunt necesari circa 2,3 litri de apa pentru a gati macaroane si cam dublul acestei cantitati pentru a curata cratita.

- In ultimii 4000 de ani nici un animal nou nu a fost domesticit.

- Bebelusii se nasc fara oasele genunchilor care apar abia la varsta de 2-6 ani.

- Cel mai inalt punct din Pennsylvania este mai jos decat cel mai jos punct din Colorado.

- Nucsoara este extrem de otravitoare cand este injectata intravenos.

- Trei monede de 25 de centi, patru de zece si patru penny inseamna 1,19 $. Dar deasemenea inseamna si cea mai mare cantitate de bani in monede fara a putea da restul la un dolar.

- Cel mai comun nume din lume este Mohamed.

- Michael Jordan castiga mai multi bani anual de la Nike decat toti angajatii Nike din Malaysia la un loc.

- Nici o echipa din Liga Nationala de Fotbal American care joaca pe teren propriu pe un stadion acoperit nu a castigat vreun Superbowl.

- Prima toaleta vazuta la televizor a fost in serialul "Leave It to the Beaver".

- In marele incendiu din anul 1666, jumatate din Londra a fost arsa, insa doar sase oameni au fost raniti.

- Lincoln Logs au fost inventati de fiul lui Frank Lloyd Wright.

- Unul din motivele pentru care marijuana este astazi ilegala este ca in anii 1930 cultivatorii de bumbac au protestat impotriva fermierilor de canepa, ei considerand acest lucru competitie. Din punct de vedere chimic nu creeaza aceeasi dependenta ca nicotina, alcoolul sau cafeina.

- Singurele doua zile din an in S.U.A. in care nu au loc meciuri profesioniste de fotbal american, baseball, baschet sau hochei sunt cele dinaintea si dupa All-Star Gameul Ligii de Baseball.

- O singura persoana din doua miliarde traieste 116 ani sau mai mult.

- Numele Wendy a fost facut special pentru cartea "Peter Pan".

- In Kentucky, 50 la suta din persoanele care se casatoresc pentru prima data sunt adolescenti.

- Servetelele nazale au fost initial facute ca bandaje in Primul Razboi Mondial.

- Einstein nu a putut vorbi fluent pana la varsta de noua ani. Parintii lui credeau ca ar putea fi retardat.

- In Los Angeles exista mai putine persoane decat automobile.

- Circa o treime din americani trag apa la toaleta cat timp sunt inca asezati.

- Este mai posibil sa fii intepat de o albina pe o vreme cu vant decat pe orice alta vreme.

- O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi.

- Cercetarile indica faptul ca tantarii sunt mai mult atrasi de persoanele care tocmai au mancat banane.

- Pinguinii pot sari la o inaltime de pana la 1,8 metri.

- O persoana obisnuita este cu circa 6mm mai inalta pe timp de noapte.

- Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.

- Prezervativul, confectionat initial din in, a fost inventat la inceputul anilor 1500.

- Prima masura cunoscuta de contraceptie au fost excrementele de crocodil, folosit de egipteni in anul 2000 i.Hr.

- O femeie din Arabia Saudita poate obtine un divort daca sotul ei nu ii ofera cafea.

- Creierul omului de Neanderthal era mai mare decat al nostru.

- Benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise in Finlanda pentru ca personajul nu purta pantaloni.

- Un bancher pierde in medie circa 250 $ anual.

- In 1980 exista o singura tara in lume fara telefoane: Bhutan (Asia, m-tii Himalaya).

- Fiecare persoana are cate o amprenta unica a limbii.

 
DarkyData: Miercuri, 2011-01-19, 11:10 AM | Mesaj # 6
Lieutenant
Grup: Moderators
Mesaje: 66
Reputaţie: 2
Status: Offline
Stiai ca…?
-Stiai ca ...
- Stiai ca gandurile noastre sunt orientate de emotiile pe care le traim
- Stiai ca un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.
- Stiai ca, creierul uman genereaza intr-o zi mai multe impulsuri eletrice decat toate telefoanel mobile din lume la un loc.
- Stiai ca cuvantul fuck este, de fapt, un acronim. Dateaza din perioada in care Marea Britanie era subpopulata din pricina razboiului si a izbucnirii unor epidemii severe. Regele din acea vreme a emis un ordin, prin care comanda populatiei sa se inmulteasca... "Fornicate Under Comand of the King".
- Stiai ca fiecarei pagini normale de web ii corespund alte 5 pagini cu continut pornografic.
- Stiai cate prezervative sunt folosita anual in lume? Ei bine, cifra este astronomica: intre 6 si 9 miliarde. Cele mai multe prezervative sunt produse in Tailanda. 3 miliarde.
- Stiai cate acte sexuale au loc in lume in decursul unei zile: 100 milioane! Ai fi ghicit?
- Stiai ca sarutul face bine la sanatate? Ei bine, da. Se pare ca surplusul de saliva reduce riscul aparitie cariilor, pastrandu-ti gura curata!
- Stiai ca cercetatorii au stabilit ca relatiile sexuale armonioase contribuie la vindecarea durerilor de cap, reumatismului si te feresc de infarct. In plus, arde caloriile si ajuta la eliberarea endorfinelor (hormonul fericirii), ceea ce scade riscul aparitiei depresiilor. Faceti sex de doua ori pe saptamana si veti trai zece ani in plus.
- Stiai ca persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de tar pe an.
- Stiai ca oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta.
- Stiai cat de destept este piciorul tau drept?
Incearca asta. Este de la un chirurg ortoped.
Iti va pune mintea in incurcatura si vei continua sa incerci din nou si din nou pentru a vedea daca esti mai destept decat piciorul tau, dar nu veti reusi.

1. In timp ce stai la birou in fata calculatorului, ridica piciorul drept de pe podea si fa cu el cercuri in sensul acelor de ceasornic.
2. Acum, in timp ce faci asta, deseneaza cifra "6" in aer cu mana dreapta. Piciorul isi va schimba sensul de rotatie.

Inainte de sfarsitul zilei vei incerca din nou, daca nu ai facut-o deja.

Trimite asta prietenilor, sa fie si ei frustrati :-)
- Stiai ca oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone - de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.
-Stiati ca oamenii nu-si pot linge coatele?
Incearca asta. Este ceva ce pana azi credeam ca pot sa fac. Incearca sa ajungi cu gura la cot... Asta te va face sa mai incerci... daca reusiti sa ma anuntati ::(((
-Stiai ca oamenii inalti ating un nivel de fericire mai ridicat decat cei scunzi? Un nou studiu confirma ca, statistic, fiecare inch (2,54 cm) in plus la inaltime echivaleaza cu o crestere de 4% in venitul familiei.
-Stiai ca viteza luminii este de 300.000 km/s si ii trebuie 8 minute pentru a ajunge de la Soare pe suprafata Pamantului.
-Stiai ca peste 40% de oameni nu stiu unde e stamga sau dreapta
-Stiai ca in China sunt mai multi vorbitori de engleza decat in Statele Unite
-Stiai ca Thomas Edison, inventatorul becului, se temea de intuneric
-Stiai ca 14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului


 
DarkBoyData: Sâmbătă, 2011-02-19, 10:43 PM | Mesaj # 7
Private
Grup: Users
Mesaje: 8
Reputaţie: 0
Status: Offline
bine ca leati posta poate unii nu s?iau

ori suntem fermieri ori nu mai suntem
 
marius15Data: Joi, 2011-02-24, 3:34 PM | Mesaj # 8
Major
Grup: Moderators
Mesaje: 91
Reputaţie: 2
Status: Offline
- In parlamentul britanic, care numara 650 de membri, sunt doar 400
de locuri. Cine intarzie trebuie sa stea in picioare...

- Un melc poate dormi trei ani.

- Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat
greutatea tuturor oamenilor.

- Crocodilul nou-nascut este de trei ori mai mare decat oul din care a iesit.

- Ursii polari sunt stangaci.

- Creierul barbatilor este organizat fie pentru a vorbi, fie pentru a
asculta. Nu le pot face pe amandoua in acelasi timp. Asta inseamna ca
daca un barbat vorbeste, el a surzit, nu mai poate auzi nimic. Cand
vorbeste, o femeie poate auzi in acelasi timp. Deci, atunci cand o
femeie vorbeste cu un barbat, trebuie sa-l lase sa termine ce are de
spus, altfel el nu poate auzi nimic.

- Deschide un document nou in Word si scrie =rand(200,90), apoi apasa enter

incercati

Microsoft e gata sa "plateasca milioane" pentru cel care poate oferi explicatia.
Incearca!!!!!!!!!!!!!!

- Puricele poate sari peste de 350 de ori lungimea trupului sau. Este
ca si cum un om ar sari peste un teren de fotbal.

- Inima unei balene albastre este la fel de mare cat o masina.

- In Marea Britanie, din 99 de oameni accidentati moare 1, in
Germania, din 60 de oameni accidentati moare 1, iar in Romania , din 3
oameni accidentati moare 1.

- Sunt mai multe gaini decat oameni in lume.

- CocaCola poate fi folosita si pentru a curata parbrizul masinii tale
cand se murdareste la drum lung si ai ramas fara lichid de spalare.

- Pentru a desprinde orice fel de hartii, guma sau silicon, lipite pe
orice suprafata de sticla, umezeste zona respectiva cu CocaCola.

- Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume. Acest numar poate fi
apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!

- In medie, persoanele stangace mor mai repede cu 9 ani decat cele dreptace.

- O persoana normala este cu circa 6mm mai lunga noaptea. Corpul uman
se lungeste in timpul noptii.

- Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.

- Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi
decat toate telefoanele din lume.

- Cat de destept este piciorul tau drept? Incearca asta ! Este de la
un chirurg ortoped. Iti va pune mintea in incurcatura si vei continua
sa incerci din nou si din nou, pentru a vedea daca esti mai destept
decat piciorul tau, dar nu vei reusi...

1. In timp ce stai la birou in fata calculatorului, ridica piciorul
drept de pe podea si fa cu el cercuri in sensul acelor de ceasornic.
2. Acum, in timp ce faci asta, deseneaza cifra "6" in aer cu mana
dreapta. Piciorul isi va schimba sensul de rotatie.

Inainte de sfarsitul zilei vei incerca din nou, daca nu ai facut-o
deja.

- Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.

- Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.

- Propozitia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog" foloseste
fiecare litera a alfabetului.

- Cuvantul cimitir vine din grecescul koimetirion, care inseamna "dormitor".

 
RomanianFarmer » OffTopic » Divertisment » STIATI CA? (curiozitati din lumea larga!!!)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Copyright © BigPoint & RomanianFarmer 2024 | Creaţi un website gratuit prin uCoz   

type="text/javascript"> var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-11777072-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();