Luni, 2024-05-20, 6:23 AMPrincipala | Inregistrare | Login

Menul site-ului

Forma intrarii

Categoriile sectiunii

Storys [0]

Cautare

Calendar

«  Ianuarie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Arhiva materialelor

Mini-chat

200

Statistica


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Prietenii site-ului

Blog
Principala » 2011 » Ianuarie » 23 » Miracolul luminii de la Ierusalim| Credinciosi in antiteza cu Necredinciosi
1:52 PM
Miracolul luminii de la Ierusalim| Credinciosi in antiteza cu Necredinciosi
Credinciosi:"In mod suprafiresc ea este o minune dumnezeiasca necuprinsa de mintea noastra, care se repeta din an in an, in Sambata Mare, de aproape 20 de veacuri. Este cea mai mare minune din zilele noastre vazuta atat de credinciosi, cat si de necredinciosi. Este minunea care uimeste toata mintea si dovedeste oamenilor pana la sfarsitul veacurilor ca Hristos, lumina lumii si Mantuitorul sufletelor noastre, a inviat din morti a treia zi, daruind tuturor viata vesnica."

Dovada credinciosilor: Niciuna, "este un lucru suprafiresc" sau "crede si nu cerceta".

Necredinciosi:"Este intradevar un miracol ca milioane de oameni cred in ceva ce nu are nicio logica, cum ca focul s-ar pogori din cer, aprinzand lumanarile. Insa ce s-ar intampla daca s-ar dovedi ca secretul sta in chimie si nu este nimic de origine divina in acel ritual?
Inca din timpul ocupatiei islamice a Ierusalimului au aparut primele indoieli. Mai tarziu, cruciatii au preluat conducerea si s-au ocupat de organizarea evenimentului. Insa acestia erau neinitiati in tainele acestui “miracol”, iar Lumina nu a mai aparut. Miracolul s-a intamplat din nou atunci cand Patriarhia Ierusalimului si-a reintrat in atributii.
Multi oameni au fost impotriva acestui asa-zis miracol spunand ca este menit sa atraga atentia asupra ortodoxismului, prin minciuni, falsuri si manipulare.
Focul defapt nu se pogoara de niciunde. Lumanarile pur si simplu se aprind instantaneu, nefiind atinse de cineva. Cum este posibil acest lucru? Stiinta ne ofera raspunsul: cu ajutorul fosforului alb.
Fosforul nu poate exista liber in natura deoarece are o mare afinitate pentru oxigen. Se gaseste umai sub forma de compusi, mai ales fosfati.
Fosforul alb se obtine prin calcinarea fosfatului de calciu (apatite sau fosforite) cu carbune. In procedeul industrial se adauga insa dioxid de siliciu (nisip) , al carui rol este de a pune in libertate din ionul de fosfat, pentaoxidul de fosfor mai reactiv.
Este posibil ca preotii, sa introduca fitilul lumanarilor in fosfor alb inainte de inceperea ceremonialului. Fosforul alb este foarte usor inflamabil si se aprinde in contact cu oxigenul."

Dovada necredinciosilor: videoclipul de mai jos si nu numai, puteti cauta pe internet proprietatile fosforului alb.

Asta pentru cei care au continuat sa ma contrazica si sa-mi spuna ca sunt nu stiu cum, am zis sa-i las in voia lor, dar vine un moment cand zici, gata, cat de nesemnificativa mi s-ar parea ardoarea lor in a ma contrazice, de altfel fara argumente, trebuie sa pun capat. Astept "credinciosii" sa ma contrazica. :))

[url=]My WebPage[/url]

Vizualizari: 461 | Adaugat de: marius15 | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]
Copyright © BigPoint & RomanianFarmer 2024 | Creaţi un website gratuit prin uCoz   

type="text/javascript"> var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-11777072-4']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();